Yhteystiedot

Mainonnan Neuvottelukunta
c/o ASML
Bulevardi 44
00120 HELSINKI
Puh. 040 920 8777

MNK:n historia

Mainonnan Neuvottelukunta on perustettu 27.10.1987. Perustajina olivat Aikakauslehtien Liitto, Sanomalehtien liitto, Mainostoimistojen Liitto, Mainostajien Liitto ja Oy Mainos-televisio Reklam-tv Ab.

Nykyisin Aikakauslehtien Liiton markkinointinimi on Aikakausmedia, Mainostoimistojen Liitosta on tullut Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry ja MTV Media on yhdessä muiden kaupallisten televisioyhtiöiden kanssa muodostanut Suomen Kaupallisten Televisioiden Liiton (Screenforce Finland).

Muina jäseninä ovat tulleet mukaan RadioMedia (ent. Suomen Radioiden Liitto SRL ry), Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ASML, Suomen Ulkomainontaliitto - Outdoor Finland ja vuonna 2008 verkkomainontaa edustava IAB Finland.

MNK:n ensimmäinen puheenjohtaja oli Hugo Ahlberg (Oy Scan-Auto Ab auton toimitusjohtaja, Mainostajien liiton puheenjohtaja) ja sihteeri Kristiina Suhonen (Mainostajien liiton toimitusjohtaja). Tämän jälkeen puheenjohtajuus on kiertänyt vuoden ja kahden vuoden jaksoissa järjestöltä toiselle. Vuonna 2016 puheenjohtajuus on Screenforce Finlandilla ja puheenjohtaja on Sanna Wester.